Flamingokvintetten

Den här bilden hitta jag på min dator Hej Annika tack för bilden den lägger jag in på deras sida på min hemsida nu
flamingo 45 år del 1

Bild: FLAMINGOKVINTETTEN

Hemmapremiär för Flamingokvintetten

2013-11-06  Det tog 53 år, men nu gör Flamingokvintetten konsertdebut på hemmaplan.
Nästa torsdag, den 14 november, bjuder bandet på showen Ta fram dom glada minnena i Kulturum.


 

Tutti Frutti Boys lät lite töntigt tyckte Dennis Janebrink, så när han 1960 anslöt till polarna Hasse Carlsson och Gunnar Karlsson i bandet bytte de namn.
– Flamingokvintetten – ja, det vete fan varför det blev just det. Det var populärt med kvintetter och sextetter och sånt där på den tiden och flamingo lät väl lite exotiskt, säger Dennis Jane­brink och skrattar.
Allt startade i Partille
Nu har Flamingokillarna hållit på i 53 år, men det är alltså inte förrän nu de ger en konsert på hemmaplan.
– Det känns ju jätteroligt eftersom det var här allt startade en gång, säger Dennis Janebrink.
Konsertturnén som bandet är ute med just nu heter Ta fram dom glada minnena och är en slags omstöpt version av 50-årsjubileumsturnén som gått för utsålda hus i några år.
– Det blir lite nya låtar, lite nya anekdoter och så där.
I reklammaterialet ut­lovas ”galna upptåg” av dig. Vad betyder det?
– Nja, det vet jag inte, men man har ju varit med om en del under åren. En gång glömde vi en bandmedlem på en tapp. Han fick lifta ikapp bussen. En annan gång fick jag tre liter diesel i huvudet. Lite sånt berättar jag om.
Fler konserter
Förutom konsertturnén spelar Flamingokvintetten fortfarande en hel del runtom på landets dansbanor. Men det blir mer och mer konserter.
– De som tagit till sig vår musik är väl ofta jämnåriga med oss, eller till och med äldre. Då drar man sig mot 70–80 och då dansar man inte direkt längre.
Att uppträda inför sittande publik var ovant i början, berättar Dennis Janebrink.
”Helt chockade”
– Första gången var i Kungsbacka och vi var helt chockade, man kunde höra en knappnål falla. Det var vi inte vana vid, på dansbanan är folk ju inne på att ha tag i nästa fruntimmer under låtarna men här satt alla och lyssnade på musiken.
Vilket föredrar du?– Det är väldigt roligt med konserter, där publiken är helt koncentrerad på oss.
Konserten ges i Kulturum nästa torsdag kväll och biljetter kan bland annat köpas i Kulturum eller bokas via webbiljett.se/partille. 

1960-talet

1960-talet Med från starten var Gunnar KarlssonHasse CarlssonBjarne LundqvistDennis Janebrink och Calle Nilsson. 1963 ersatte Boris Estulf Bjarne Lundqvist bakom trummornaeftersom Lundqvist började i Streaplers. 1965 slutade Calle Nilsson och året därpå blev Åke Andersson medlem. Det stora genombrottet kom 1966 med "Lilla Ann". 1967 fick Flamingokvintetten sin första placering på Svensktoppen med låten "Det hjälper ingalunda lej"vilken uppföljdes året därpå av "Nynna en sång" och "Hon är sexton år i dag".   1970 bildade Flamingokvintetten ett eget skivbolag: Flam Records. På Svensktoppen låg man inne bland annat med "Kärleksbrev i sanden""Hemma hos mig igen" och "Där näckrosen blommar". 1974 och 1975 blev man korade till "Årets bästa dansband". 1978 ersattes Åke Andersson av Askin Arsunan. Gunnar Karlsson slutade 1984 och ersattes av gitarristen Henrik Uhlin.   Bandet firade 2005 45 år som orkester. Samlingsboxen 45 år i en box gavs ut av Thomas Engström (som även gett ut Stora Dansbandsboken 1963-2003) samt filmaren Joakim Jalin. Denna innehöll en CDkristikerrosad DVD samt en bok i fyrfärg. Detta jubileum omgavs dock av sorg då keyboardisten Fredrik Strelvik med hustru Marie omkom i tsunamikatastrofen 26 december 2004 under semestern i Thailand. Han efterträddes av Stefan Kardebratt. Boris Estulf slutade 1993 efter 30 år som Flamingos trummis och Bjarne Lundqvist återkom. 2007 slutade Bjarne Lundqvist återigendenna gång på grund av mångårig tinnitus som hade förvärrats. 2007 gav Flamingo ut en ny CD med alla låtar skrivna av Hasse Carlsson. 2008 slutade gitarristen Henrik Uhlin som spelat i bandet sedan 1984. Flamingokvintetten räknas idag som ett av Sveriges främsta och största dansband genom tiderna.

svenskt dansband som bildades i Partille 1960.

Flamingokvintettensmeknamn: Flamingoär ett svenskt dansband som bildades i Partille 1960.
Flamingo Kvintettens nya låt
 
Flamingokvintetten - Där näckrosen blommar
 
flamingo 45 år del 1
 
Streaplers 50 års jubielums show, Linda marie, Min gamla
 
flamingo 45 år del 2
 
flamingo 45 år del 4
 
flamingo 45 år del 3
 
Flamingokvintetten - Du Kom Försent
 
Flamingokvintetten - Monika.wmv
 
Flamingo Kvintetten "Giutarr Boogie"
 
FLAMINGOKVINTETTEN 30 År På Generalen Lördag 24 Ma
 
 
 
 
 
 

Här kommer jag med några länkar på hur mycket det här bandet har varit med om,

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

20.10 | 10:30

Trevligt!

...
11.04 | 18:16

Tack Mogge !! kul att se gamla minnen

...
11.02 | 19:34

Finns museet i Örebro kvar?

...
22.08 | 12:36
Micke Muster har mottagit 17
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS